Anmeldelse Tude-tarzan – Bogvægten

Anmeldelse fra Bogvægten – Tude-tarzan af Jacob KokkedalKokkedal tude-tarzan

Noveller

134 sider

mellemgaard

Udgivet: 24.02.2014

Så er der noveller til(?) og om den hårdt ramte generation af mænd, der er kommet i tvivl om manderollen i en verden fyldt med hysteriske kællinger, der ikke forstår at værdsætte rigtige mandfolk. Det spænder lige fra ture med en Karl Mørk Møller til en tur i retten om forældremyndighed, og et ophold i en verden, der i hvert fald i begyndelsen er fyldt med smølfer.

I novellen Hold kæft! leder Bent efter en afløser for onsdagens fodboldaften. Hans chef fortæller, at frivilligt arbejde ser godt ud på CV’et, og Bent melder sig til Børns Trivsel – også for at slippe hjemmefra til et par timers ro. Det bliver noget af en øjenåbner. Børns Trivsel får ikke nogen børn til at trives. Til gengæld har de ca. 20 kvinder i foreningen oplevet nogle fine foredrag og nogle fede ture til Harzen og Louisiana med spisning på Noma på hjemturen. Bent passer ikke rigtigt ind i miljøet, men finder en anden onsdagsfornøjelse.

Foreningsmødet emmer af karikeret humor, der kan minde om den man møder i Finn Søeborgs Sådan er der så meget og Her går det godt.

Flere af novellerne handler om mænd, der bare skal ud af hjemmet og væk fra den kvinde, der tydeligvis har forandret sig væsentligt, siden forholdet indledtes. I et enkelt tilfælde beslutter den mandlige hovedperson at gøre adskillelsen permanent, selvom det betyder, at ungerne mister deres mor.

Novellerne er velskrevne, personerne en anelse fortegnede – eller også er alle kvinder bare sådan: dumme, egoistiske og konstant i færd med at lave om på manden?

Birte Strandby

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s