Dagens Kamp – Dumpet II

dumpetBeskrivelse:

Dagens kamp, ja … den gode nyhed er, den per definition vil blive overstået. Den dårlige er, at der kommer en ny dag i morgen. En deprimerende måde at anskue verden på? Tja, det er det vel – men sådan føles det desværre i det danske skolesystem anno 2014.

Lærerne på Almueskolen er pressede. Undervisningsministeriets ideer er muligvis teoretisk gode, men i praksis er de særdeles mangelfulde. Omgivelserne er ovenud tilfredse med at give lærerne det fulde ansvar (og de dertilhørende bebrejdelser), ledelsen har sine egne problemer med karrierepolitikere, der hellere vil score billige point end sikre landets fremtid, og diverse organisationscoaches nærmest vælter over hinanden for at spilde en hel dag på en i forvejen tvivlsomt brugbar femminuttersøvelse.

Dagens kamp – Dumpet II er den uafhængige fortsættelse til den anmelderroste Det de ikke snakkede om – Dumpet. Jacob Kokkedal byder således igen på tidssvarende satire om et samfund, der så udmærket ved, at intet problem er for stort eller kompliceret til, man kan skyde skylden på nogle andre.

Uddrag af bogen:

”Du kan vel fortælle lidt om dig selv så? Er det ikke pænest?”
Sannes vejrtrækning springer en gang over. Hun mister pludselig al energi, bliver helt apatisk og skifter til et væsen med monoton og langsom tale. Som var det indøvet. ”Jeg er niogfyrre år. Har været i folkeskolen i enogtyve år. Nu vil jeg ikke mere. Børnene i dag er forfærdelige, og deres forældre er værre. Djævelens yngel, plejede jeg at kalde dem … på gode dage. Og så kørte de alle sammen hetz på mig. De fik lov til at køre hetz på mig. Det var bedre i gamle dage. Der var lys og glæde. Men nu … Nu vil jeg ikke mere. Man må kunne omskoles eller et eller andet … De skal i hvert fald ikke få mig tilbage på en skole. Jeg vil ikke mere.” Det sidste bliver sagt næsten messende, mens Sanne falder lidt sammen og for et kort sekund ligner Gollum fra Ringenes Herre i et af de mere tragiske øjeblikke.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s